Lørdag: Steamed buns med sprødstegt fisk, rødkålsslaw og chili-aioli
Steamed buns er dampbagt gærbrød, som kan sammenlignes med et dampet pølsebrød. Bløde og saftige, og kan fyldes med de fleste former for salt mad. Lav gerne en stor mængde og frys dem ned. Varm dem hurtigt op i en dampovn, når du skal bruge dem.
Nu hvor det er lørdag, har vi også forslag til forret og en let dessert. Lidt luksus til lørdag, helt enkelt.
Herlig sprødstegt fisk med rødkålsslaw, chili-aioli og dampbagt brød.
I denne opskrift er det tilbehøret, som vi tilbereder i dampovnen og fisken steges på pande. Steamed buns, eller dampbagte brød, kan bages i større mængder, end du skal bruge til lørdagens middag. De overskydende kan du fryse ned og siden nemt varme op i dampovnnen, når du skal bruge dem.
Fyld dine steamed buns med kålsalat, sprødstegt fisk og aoili med chili. Top med friske urter, dild eller koriander. Opskriften er beregnet til 4 portioner, men der bliver flere brød.
Lørdagsforret – Dim sum-dumplings med ponzusauce
Dim sum er små, dampede hapsere fra det kinesiske køkken. De bliver traditionelt dampet i små bambuskurve, men det er nemt at tilberede dem i dampovnen, hvor der også er mere plads.
Lørdagsdessert - Kokosris med mango
Kokosris, eller sticky rice, med mango er en klassisk thailandsk dessert. Normalt tilberedes den med en særlige type glutinøse (klæbrige) ris, som dampkoges inden de blandes med kokosmælk. Du kan også bruge grødris, det er nemmere at finde, og giver også et godt resultat.