Kokken Zeina inspirerer og hjælper mange med at lave god mad gennem sine opskrifter på TV, via sin blog Zeinas Kitchen eller sin egen YouTube-kanal mm. For at hjælpe hende i køkkenet vælger hun forskellige Bosch-produkter for at få de bedst mulige resultater.
Saffransgifler.
Saftige og lækre fyldt med hvid chokolade.
Zeina har virkelig formået at skabe den perfekte safrandej, hvis du spørger os hos Bosch. Når du følger hendes opskrift og bruger vores Serie 6 køkkenmaskine til at ælte, vil du bemærke forskellen på dejen. Denne dej bliver elastisk, let at arbejde med og lidt klistret uden at være klæbrig. Hvis du bruger sensorprogrammet "hvededej", vil maskinen registrere, hvornår dejen er æltet til perfektion. Derefter stopper æltningen, og maskinen opfordrer til den første hævning i skålen.
Tid: ca. 2-3 timer inklusive hævetid
Ingredienser: Ca. 40 stykker gifler
Dej: 500 g mælk, 2 g safran (halvér mængden for en mildere safransmag), 50 g frisk gær, 5 g salt, 200 g sukker, 250 g naturel kvark (10% fedtindhold), 150 g stuetempereret smør og Ca. 960 g hvedemel
Fyld: 400 g hvid chokolade
Pensling: 1 æg
Pynt: Flormelis
Sådan gør du:
1. Varm mælken op, indtil den er lun, ca. 37°, og opløs safranen i mælken. Indstil derefter køkkenmaskinen på vægt og mål alle ingredienserne til dejen i maskinens skål.
2. Indstil sensoren på hvededej og lad den ælte dejen til perfektion. Når maskinen er færdig, lader du dejen hvile i skålen, indtil køkkenmaskinen viser et flueben med låget på.
3. Hæld dejen ud på et godt meldrysset bord og del dejen i 5 lige store stykker, form dem til boller. Rul en dejbold ud til en rund plade. Skær derefter 8 rektangulære stykker ud og læg en stykke hvid chokolade langs kanten. Rul en giffler sammen og læg den på en bageplade med bagepapir med sømmen nedad. Lad dem hæve under et klæde i 45 minutter.
4. Forvarm ovnen til 225°, over- og undervarme.
5. Pensl giflerne med æg og bag dem i midten af ovnen i ca. 10-12 minutter, indtil giflerne får en fin overflade og er færdigbagte.
6. Lad dem køle af, drys med flormelis og nyd dem!
Gylden safrankage med let pisket tyttebærfløde.
Duften af safran spreder julestemning med det samme, og den er desuden glutenfri, så flere kan nyde den.
Lækker safrankage, som er perfekt at servere hele december. Med den nye Serie 6 fra Bosch blander du nemt kagedejen og får en perfekt pisket flødeskum.
Tid: ca. 45 minutter
Ingredienser til 1 kage: 1 pose safran, 90 g kokossukker, 95 g havremel, 1 tsk bagepulver, 100 g smør, 150 g hvid chokolade, 3 æg, En knivspids salt og 1 spsk honning
Til tyttebærfløden: 270 ml piskefløde, 4 spsk rørte tyttebær
Sådan gør du:
1. Forvarm ovnen til 175°C.
2. Pisk safran, kokossukker og æg sammen til en glat dej i køkkenmaskinen.
3. Bland havremel, bagepulver, honning og en knivspids salt i. Smelt smørret og den hvide chokolade og tilsæt det til dejen. Hvis du har en Serie 6, vælg sensorprogrammet "kagedej" og lad maskinen blande, indtil den opnår den optimale konsistens.
4. Hæld dejen i en beklædt springform og bag i 15 til 20 minutter. Lad den køle helt af.
5. Lav tyttebærfløden ved at piske fløden, tyttebærrene og vaniljepulveret. Her kan du også bruge sensorprogrammet til pisket flødeskum på din Serie 6 for at opnå det perfekte, luftige resultat.
6. Server denne safranskønighed med en generøs skefuld tyttebærfløde på toppen og nyd hvert eneste bid.
Brød
Fluffy challah brød.
At bage brød har aldrig været så let
Få succes med bagningen hver gang! De sensordrevne automatiske programmer i køkkenmaskinen Serie 6 registrerer, når dejen er optimalt æltet, og giver dig et perfekt luftigt og saftigt challa brød.
Tid: 60+ min. (Mest hævetid)
Ingredienser 2 brød:
Dejen:
25 g gær
400 g lunkent vand
3 hele æg + kun 1 æggehvide
45 g sukker
900 g hvedemel
18 g salt
45 g olivenolie
Toppings: 1 æggeblomme, Lidt vand og olivenolie, Sesamfrø
Gør dette:
1. Smuldr gæren i skålen. Opvarm vandet til fingervarmt. Hæld vand i og rør rundt så gæren opløses.
2. Pisk æg og æggehvider i en separat skål. Hæld æggeblandingen og alle andre ingredienser i skålen med gæren. Vælg sensorprogrammet "hvededej" og start maskinen.
3. Når maskinen er færdig med at ælte, lad dejen blive i skålen og læg låg/eller håndklæde over og lad dejen hvile efter instruktionerne på displayet. Maskinen starter så automatisk for endnu en lille æltning, når den er færdig med at hvile.
4. Når maskinen siger, at processen er færdig, lad den hæve i endnu en time med et håndklæde/eller plastfolie over skålen, men du kan nu fjerne den fra maskinen.
5. Når den har hævet, deler du dejen i to dele. Skær hver halvdel i fire stykker og rul hvert stykke ud. Vrid de fire dele sammen og kom dem over i et ovnfast fad.
6. Lad gære i yderligere 40 minutter. Når de har hævet, pensles brødene med toppingblandingen og drysses med sesamfrø.
7. Tænd ovnen på 200 °C.
8. Bag i ti minutter, reducer varmen til 175 grader og bag i yderligere 20 minutter.
Pizza
Foodgeekz sprød Flatbread pizza.
God glutenfri pizza med tynd bund.
Med den nye serie 6 kan du nemt opnå en perfekt tekstur på din pizzadej ved hjælp af de automatiske sensorprogrammer. Top med enhver topping for at skabe din yndlingspizza.
Tid: 60+ min. (Mest hævetid)
Ingredienser 4 pizzaer
Dejen:
50 g gær
500 g lunkent vand
12 dl glutenfri melblanding
1/2 kop smør
2 dl olivenolie + En knivspids flagesalt
Gør dette:
1. Smuldr gæren i skålen. Tilsæt vand, smeltet smør, mel og lidt salt.
2. Lad maskinen virke, mens du hælder lidt mel og olivenolie i ad gangen. Lad maskinen ælte til en glat pizzadej.
3. Lad derefter dejen hæve i cirka 40 minutter.
4. Tænd ovnen på 225 grader. Del dejen i 4 stykker. Top pizzaen med valgfrie ingredienser.
5. Bag pizzaerne i cirka 10-15 minutter.
Zeinas gode pizza med perfekt pizzabund.
Zeina siger at hemmeligheden bag en vellykket pizza er dejen, som skal bearbejdes ordentligt. Til at hjælpe sig, har hun her brugt vores nye Serie 6 køkkenmaskine, med en masse smarte funktioner. Den har blandt andet en indbygget vægt og sensorer, som mærker når dejen er perfekt æltet, så du slipper for at holde øje og kan gøre noget andet imens.
Tid: 4+ t. (Mest hævetid)
Ingredienser 4 pizzaer
Dejen: Ca. 750 g. Tipo 00 mel eller Manitoba mel
450 g. lunkent vand
2 spsk. olivenolie (ca. 25 g.)
25 g. gær
10 g. salt
Tomatsovs:
390 g. hakkede tomater
2 tsk. tørret oregano
2 spsk. olivenolieSalt & sort peber
Fyld:
Ca. 6 dl. revet ost
2 stk. bøffelmozzarella
1 krukke frisk basilikum
Olivenolie till pensling
Sådan gør du:
1. Vej melet i en skål ovenpå køkkenmaskinen: tryk på vægten på displayet og hæld melet i skålen indtil vægten viser den rette mængde. Stil til side.
2. Nulstil vægten og vej de resterende ingredienser af, direkte i køkkenmaskinens skål. Hæld lunkent vand i, smuldr gæren i, tilsæt olivenolie og salt. Opløs gæren og vend til sidst melet i.
3. Vælg sensorprogram til hvededej, tryk ”ok” på displayet, drej til snegl- /play-symbolet, som blinker, tryk igen på ”ok” i displayet. Lad køkkenmaskinen arbejde med dejen, indtil den mærker at dejen er perfekt æltet og slukker. Nu viser displayet at du skal lade dejen hvile i skålen i ca. 15 min. til du ser et flueben på displayet. Dette er for at glutentrådene får lov til at udvikle sig ordentligt.
4. Dæk skålen til med plastikfilm og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time. Imens blander du alle ingredienserne til tomatsovsen.
5. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 4 stykker. Form hver del til en bolle og læg dem på en plade med mel. Dæk pladen til med plastikfilm og et viskestykke. Lad dem hæve i 1 time ved stuetemperatur eller i køleskabet natten over. Du kan endda fryse dejen og lad den tø op ved stuetemperatur. Hvis dejen har været på køl, tager du den ud mindst 1 time før du begynder at forme dine pizzaer.
6. Vælg undervarme og varm ovnen op til 230°.
7. Tryk en rund pizza med høj kant ud med hænderne. Læg pizzaen på en bageplade med bagepapir. Fordel tomatsovs og revet ost på pizzaen. Bag den midt i ovnen til pizzaen får en fin farve på undersiden, løft forsigtigt med en stegespade og se om den er gennembagt på undersiden. Tilberedningstiden kan variere afhængig af din ovn, i Bosch-køkkenet var det ca. 12 min.
8. Så snart du har taget pizzaen ud, pensler du kanterne med olivenolie, lægger bøffelmozzarella på, som du river i stykker med hænderne og afslutter med basilikum.
Bagværk
Joannas Briocheboller med Nutella.
Smukt sprøde og velsmagende briocheboller fyldt med nutella. Perfekt at servere med et glas iskold mælk eller en kop kaffe.
Tid: 45 + min.
Ingredienser (ca. 8 boller):
1,75 dl (175g) mælk
3 spsk (40 g) usaltet smør, skåret i små tern
2 tsk (9 g) instant gær
6,5 dl (390g) hvedemel
0,5 dl (58g) perlesukker
½ tsk salt
1 stort æg plus 1 stor blomme
1,5 dl Nutella
0,8 dl hindbærsyltetøj og 2 spsk vand
Sådan gør du:
1. Tilsæt mælk og smør i en gryde og opvarm ved svag varme, indtil blandingen når omkring 32°C. Hæld mælke- og smørblandingen i skålen på din Series 6 og tilsæt gæren under omrøring hurtigt.
2. Tilsæt mel, sukker, salt og derefter æggene i skålen. Start sensorprogrammet for "hvededej og surdej". Lad programmet køre, indtil det automatisk viser, at dejen er klar.
3. Form dejen til en kugle og læg den i en stor skål smurt med madolie eller madlavningsspray. Dæk til med plastfolie og lad hæve et lunt sted til dobbelt størrelse, cirka 1-1,5 time.
4. Beklæd 2 bageplader med bagepapir eller silikonemåtter. Når dejen er klar, tages den ud af skålen på en let meldrysset overflade. Tryk forsigtigt eventuelle luftbobler ud.
5. Rul dejen ud til et rektangel, der måler cirka 35 x 60 cm. Varm Nutellaen i mikroovnen i cirka 15 – 20 sekunder, indtil den er nem at smøre ud. Med den korte side af rektanglet mod dig, fordel Nutellaen på de nederste to tredjedele af dejen, mens en tredjedel efterlades ufyldt.
6. Fold de kortere ender af dejen i tredjedele som et bogstav. Fold først den øverste tredjedel af dejen (uden fyld) til midten af dejen, fold derefter den resterende tredjedel henover, og lav 3 lag dej. Rul forsigtigt dejen ud igen, til den måler cirka 20 cm bred og 35 cm lang. Overfør dejen til en bageplade og stil den på køl i cirka 15 minutter.
7. Tag dejen ud af køleskabet og brug en pizzaskærer eller en kniv til at trimme de 4 sider af dejen for at skabe jævne kanter. Skær dejen i to på langs, og skær derefter hvert stykke i fjerde for at skabe 8 lange strimler, hver omkring 2,5 cm brede.
8. Start i den ene ende og rul hver strimmel til en stram bolle, læg halen nedenunder. Overfør bollerne til de forberedte bageplader og tryk ned på hver bolle for at flade dem lidt. Dæk løst med plastfolie og lad bollerne hvile et lunt sted, indtil de er hævede og luftige, cirka 45 minutter til 1 time.
9. Forvarm ovnen til 175°C. Bag bollerne i 18-20 minutter eller indtil de er gyldenbrune.
10. Hæld hindbærsyltetøj og vand i en lille gryde og bring det i kog ved svag varme. Tag fra varmen og si frøene ud med en finmasket si. Pensl hindbærsiruppen over de varme boller.
11. Drys de glaserede briocheboller med flormelis, færdig!
Nemme og gode blåbærmuffins uden hvidt sukker.
Perfekt både til kaffe og som mellemmåltid til hele familien!
Tid: 45 min.
Ingredienser (ca. 12 stk.):
1,75 dl. naturel yoghurt (3-4 %) (175 g.)
0,5 dl. flydende honning (ikke til børn under 1 år)
0,5 dl. rapsolie (45 g.)
2 æg (120 g.)
3 dl. speltmel eller hvedemel (180 g.)
1 tsk. bagepulver
0,5 tsk. natron
0,5 tsk. vaniljepulver
Revet skal af en økologisk citron og 1 spsk. citronsaft
100 g. blåbær (eller andre valgfrie bær)
Sådan gør du:
1. Sæt ovnen på 185 g.
2. Pisk æggene luftige i skålen. Brug piskeriset på din køkkenmaskine.
3. Skift om til røredelen med silikonekant og vend yoghurt, honning og rapsolie i skålen med æggene og lad maskinen røre rundt indtil alt er blandet ordentligt. Imens blander du de tørre ingredienser i en anden skål. Hæld det ned i skålen med yoghurtblandingen og lad maskinen røre det hele sammen.
4. Riv citronskal og pres saften ned i dejen sammen med skallen. Rør forsigtigt blåbærrene i.
5. Hæld dejen i en muffinsform. Bruger du ikke en silikoneform, så kan du med fordel smøre og mele formen, så kagerne ikke sidder fast.
6. Bages midt i ovnen i ca. 30 min., prøv med et træspyd om de er helt færdige (den skal være helt ren).
Pinocchiotærte med bær.
Uimodståeligt god og smuk tærte til festlige anledninger.
Med vores Køkkenserie 6 kan du føle dig helt rolig i hvert trin, når du bager denne her Pinocchiotærte. Takket være sensorprogrammet og den indbyggede vægt, bliver hvert trin enkelt og præcist. Sensorprogrammet mærker når dejen er perfekt blandet, marengsen perfekt pisket og fløden har den rigtige konsistens. Ingredienserne vejes med 1 grams præcision både ovenpå køkkenmaskinen eller direkte i skålen.
Tid: 60+ min.
Ingredienser (1 tærte)
Sukkerbrødsbund:
150 g. smør stuetemperatur
130 g. sukker
5 æggeblommer
75 g. mælk
150 g. hvedemel
10 g. bagepulver
Marengs:
5 æggehvider
180 g. sukker
Topping:
500 g. piskefløde
Valgfrie bær og mynte
Sådan gør du:
1. Sæt ovnen på 150 grader.
2. Vej smør og sukker i skålen på køkkenmaskinen og indstil den til sensorprogrammet for sukkerbrødsbund. Imens deler du æg i blommer og hvider. Æggehviderne gemmes til marengsen.
3. Hæld en æggeblomme i skålen af gangen, og herefter mælk. Til sidst hælder du mel og bagepulver i. Køkkenmaskinen stopper med at blande når kagedejen er færdig.
4. Beklæd to springforme (22 cm. i diameter) med bagepapir og fordel dejen i dem.
5. Pisk 5 æggehvider med sensorprogrammet til pisket æggehvide. Hæld derefter forsigtigt sukker i lidt af gangen.
6. Når marengsen er klar, fordeler du den ovenpå sukkerbrødsdejen. Drys med mandelflager.
7. Bag den i ovnen ca. 45-50 minutter.
8. Pynt med valgfrie bær og friske krydderurter, f.eks. mynteblade eller citronmelisse.
Minipavlovas.
Dejligt lækkert bagværk med smag af sommer.
Med vores Serie 6 køkkenmaskine kan du ved hjælp af de automatiske sensorprogrammer lave drømmende lækre pavlovas med sprøde og lidt seje marengsskåle og perfekt pisket flødeskum.
Tid: 60 + min.
Ingredienser (12 minipavlovas):
6 æggehvider
400 g sukker
2 tsk majsstivelse
1/2 spsk citronsaft
1/2 tsk mandelessens
75 g mælk hvedemel
150 g hvedemel
10 g bagepulver
Topping: 500 g piskefløde Lemoncurd, friskebær f.eks. hindbær og blåbær
Sådan gør du:
1. Separer æggeblommerne fra hviderne og hæld æggehviderne i skålen. Lad dem stå lidt for at nå stuetemperatur.
2. Forvarm ovnen til 110 grader og beklæd to bageplader med bagepapir.
3. Tænd køkkenmaskinen og brug sensorprogrammet "piskede æggehvider" for at piske æggehviderne. Tilsæt gradvist sukkeret, mens maskinen kører. Lad programmet køre, indtil det automatisk indikerer, at marengsmassen er klar.
4. Bland forsigtigt citronsaft, mandelessens og majsstivelse i med en spatel.
5. Brug en sprøjtepose og sprøjt ca. 7,5 cm store marengsbunde ud på bagepapiret. Lav en lille fordybning i midten af hver bund til fyldet.
6. Bag i 1 time og sluk derefter ovnen og lad pavlovaen køle af i ovnen, helst natten over.
7. Top hver pavlova med lemoncurd, pisket flødeskum, bær og eventuelt mynteblade lige inden servering. Du kan piske flødeskum til perfekt konsistens i din køkkenmaskine Serie 6 med sensorprogrammet "pisket fløde".
Jimmy Guos Matcha roulade.
En dejlig fortolkning af vores klassiske roulade.
Lækker grøn farve fra næringsrig matcha og fyldt med hvid chokoladecreme, gør denne kage til en succes på kaffebordet. Med vores nye køkkenmaskine Serie 6 får du et perfekt resultat takket være vores sensorprogram, som mærker når marengsen er perfekt pisket.
Tid: 45 min.
Ingredienser (1 roulade):
Hvid chokoladecreme:
50 g. hvid chokolade, hakket
6 dl. piskefløde, 38%
80 g. mørkt muscovadosukker
Dej:
15 g. matchapulver
85 g. alm. mælk
90 g. hvedemel
25 g. kartoffelmel eller majsstivelse
130 g. æggeblommer (ca. 8 æg)90 g. hvedemel
50 g. flormelis
60 g. rapsolie
Marengs:
270 g. køleskabskold æggehvide (ca. 8 æg)
100 g. flormelis
Sådan gør du:
1. Sæt ovnen på 175 g., ikke varmluft. Læg bagepapir i bradepanden.
2. Vej ingredienserne til marengsen direkte i maskinens skål, vælg så marengsprogrammet og tryk på OK.
3. Sigt matchapulveret gennem en tesi ned i en skål. Tilsæt mælken lidt efter lidt under omrøring, for at undgå, at det klumper.
4. Bland hvedemel og kartoffelmel og sigt blandingen i en skål.
5. Pisk æggeblommer og sukker i en skål til sukkeret er opløst. Pisk rapsolie og derefter matchamælken i.
6. Sigt melblandingen ned i skålen og pisk til det bliver en glat og skinnende dej.
7. Hæld dejen ned i marengsen og vend det sammen. Bred det ud i bradepanden og bag den midt i ovnen i 15-18 minutter.
8. Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad.
9. Bland fløde, muscovadosukker og den smeltede chokolade i maskinen
10. Lad blandingen køle af.
11. Smør cremen ud over matchabunden, rul den sammen og skær ud i stykker.
Foodgeekz saftige bananbrød
Med den nye Serie 6 får du en perfekt cremet konsistens. Hvis du vælger glutenfrie havregryn, er den desuden gluten- og mælkefri. Derudover er den naturligt sødet af bananerne, havre og mandelmel og er dermed fri for hvidt sukker.
Tid: 45 min.
Ingredienser Ca. 12 stykker:
4 bananer (3 i dejen og 1 ovenpå som pynt)
4 æg
100 g. (2 dl.) mandelmel
110 g. (2 dl.) havremel
12 g. (2 spks) kakao
5 g (1 tsk.) bagepulver
100 g. (1 dl.) havremælk
90 g. (1 dl.) kokosolie
Lidt flagesalt og kanel efter smag
Sådan gør du:
1. Sæt ovnen på 180°. Smør en brødform med kokosolie. Smelt 1 dl. kokosolie og sæt til side.
2. Bland mandel- og havremel med kanel og bagepulver i skålen. Du kan bruge den indbyggede vægt og veje hver ingrediens direkte i skålen eller ovenpå maskinen. Slå æggene ud og bland dem i dejen. Start køkkenmaskinen på lav hastighed.
3. Mos (3) bananerne og rør dem med. Tilsæt den smeltede kokosolie og kakao og en smule flagesalt.
4. Afslut med havremælk og lad maskinen køre ved middel hastighed til du får en klistret, jævn dej. Hæld den i bageformen. Flæk en banan og læg den på toppen.
5. Bages i ovnen i ca. 35 min.
6. Server og nyd!
Sådan gør du:
1. Sæt ovnen på 150 grader.
2. Pisk æg og flormelis til det er luftigt.
3. Bland alle de tørre ingredienser og sigt dem ned i æggeblandingen.
4. Tilsæt olien og de revne gulerødder og bland godt. Hæld dejen i en smurt og raspet kageform med aftagelig kant (24 cm i diameter).
5. Bag nu kagen midt i ovnen i 50-60 minutter. Test kagen med en strikkepind, den må ikke være klistret, når den er færdig.
6. Lad gulerodskagen køle af og tilbered i mellemtiden frostingen ved at piske alle ingredienserne, til den er cremet.
7. Fordel derefter frostingen over kagen.
8. Skal det være lidt festligt, så pynt kagen med små gulerødder af marcipan. Kanten af kagen pensles med olie eller smeltet smør og drysses med ristede mandelflager.
Den originale opskrift er fra Leila Lindholm.
Saftig gulerodskage.
Tid: 60+ minutter
Opskrift 12 stykker:
3 æg
270 g (3 dl) sukker
180 g (3 dl) hvedemel
1 tsk vaniljesukker
3 tsk bagepulver
1½ tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
½ tsk stødt ingefær
1 knivspids salt
1½ dl raps- eller solsikkeolie
4½ dl revne gulerødder
Limefrosting:
60 g smør
4 dl flormelis
1 tsk vaniljesukker
Skallen af 1 lime
100 g flødeost
Pynt: Små gulerødder og mandelflager til kanterne
Småkager
Lækre honningsnitter
En ny variant af en klassiker, som er nem og hurtig at bikse sammen, når du får gæster.
Tid: 30 minutter
Opskrift 25-30 snitter:
100 g stuetempereret smør
1 dl sukker
2 tsk honningkagekrydderi
150 g mel
1 tsk bagepulver
Sådan gør du:
1. Sæt ovnen på 175 grader.
2. Bland smør, sukker og honningkagekrydderi sammen.
3. Sigt mel og bagepulver i og lad din røremaskine ælte dette til en fin dej.
4. Del dejen og rul den ud i to længder á ca. 30 cm. Læg dem på en plade med bagepapir og glat dem ud med flad hånd.
5. Drys med perlesukker og bag dem i ovnen i ca. 12-14 minutter.
6. Lad dem hvile et minuts tid og skær så 1,5-2 cm brede snitter på skrå. Værsgo og haps – dine honningsnitter er klar!