Nedenfor finder du nogle af Zeinas magiske opskrifter, hvor hun bruger sine yndlingsprodukter i køkkenet fra Bosch.
Safransgifler.
Saftige og lækre fyldt med hvid chokolade.
Har du lyst til at opleve svenskernes absolutte favoritjulebag? Med vores køkkenmaskine Serie 4 MUM5 får du den perfekt lette dej.
Ingredienser: Ca. 40 stk. gifler
Dej: 500 g mælk, 2 g safran (halver mængden for en mildere safransmag), 50 g frisk gær, 5 g salt, 200 g sukker, 250 g naturel kvark (10% fedtindhold), 150 g stuetempereret smør og Ca. 960 g hvedemel
Fyld: 400 g hvid chokolade
Pensling: 1 æg
Pynt: Flormelis
Sådan gør du:
1. Varm mælken op, indtil den er lun, ca. 37°, opløs safranen i mælken.
2. Vej alle ingredienserne af og start din køkkenmaskine, hvis du er heldig at have en. Ælt dejen, indtil den er færdigbearbejdet, ca. 10 min. Man kan ikke snyde sig til en luftig safrandej, den skal æltes længe for at danne glutenstrådene, der giver en elastisk dej. Dæk skålen med plastik og lad dejen hæve i ca. 45 min.
3. Hæld dejen ud på et godt meldrysset bord og del dejen i 5 lige store stykker, form dem til boller. Rul en dejbold ud til en rund plade. Skær derefter 8 rektangulære stykker ud og læg en stykke hvid chokolade langs kanten. Rul en giffler sammen og læg den på en bageplade med bagepapir med sømmen nedad. Lad dem hæve under et klæde i 45 min.
4. Forvarm ovnen til 225°, over- og undervarme.
5. Pensl giflerne med æg og bag dem i midten af ovnen i ca. 10-12 minutter, indtil de får en fin overflade og er færdigbagte.
6. Drys med flormelis, når de er afkølet, og nyd dem!
Uimodståeligt gode ”saffransbullar” med fyld af vaniljecreme.
Ingredienser: Ca. 20 styks safransnegle
Dejen:
4 dl mælk
4 poser (2 g) safran (brug halv mængde for mildere safransmag)
50 g frisk gær
½ tsk salt
2 dl stødt melis
250 g kvark
150 g stuetempereret smør
Ca. 14-15 dl hvedemel
Fyld: 4 dl mælk (3 % fedtindhold), 10 spsk kagecremepulver med vanilje
Pensling: 1 æg, Ca. 15 g smør, Flormelis
Sådan gør du:
Varm mælk safran till ca. 37 grader. Opløs gæren i den lunkne mælk. Bland salt, flormelis og kvark i. Tilsæt det bløde smør og hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen godt i din MUM5, ca. 10 min. Dæk skålen med plast og lad dejen hæve i ca. 45 min.
Bland alle ingredienserne til fyldet sammen i en skål og lad dem sætte sig i køleskabet.
Del dejen i ca. 20 stykker og form dem til boller. Dæk dem med et viskestykke.
Drys lidt mel på bordet og rul et stykke dej ud til en rektangulær plade. Skær strimler i pladen, så den ser ud som en ”kam”. Sprøjt vaniljecreme på kanten, rul pladen sammen fra langsiden og skær sneglene ud enkeltvis. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Dæk med et viskestykke og lad hæve i 30 min.
Varm ovnen op til 225°. Pensl sneglene med æg og bag dem gyldne i 9-11 min. Lad afkøle på pladen. Pensl derefter med smeltet sukker og dyp i sukker.
Zeinas nemme og lækre Pompuski
Perfekt til en varmende suppe eller smukt til at bryde af på buffetbordet. Med Bosch MUM5 køkkenmaskine får en glat og elastisk dej på bare 10 minutter.
Ingredienser: 1 rundt brød
2,5 dl mel
25 g frisk gær
25 g tempereret smør i små stykker
1 tsk salt
2 tsk sukker eller honning
6-7 dl hvedemel
Pensling: 1 æg
Hvidløgssauce: 1-2 fed presset hvidløg, 2 spsk olie (raps- eller olivenolie), 0,5 dl lunkent vand, 1 tsk salt, 0.5 dl finthakket persille
Sådan gør du:
Smuldr gæren i en skål og lade den opløse i lidt af mælken. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen glat og elastisk i ca. 10 minutter i køkkenmaskinen eller dobbelt så længe i hånden.
Dæk skålen med plastik og lad hæve i ca. 45 minutter.
Hæld dejen ud på en meldrysset bageplade og del den i ca. ti lige store dele. Form til små kugler og læg dejkuglerne i et mellemstort bradefad med bagepapir, ca. 25×35 cm. Kuglerne må ikke være for tæt på hinanden. Dæk med et viskestykke og lad hæve i 45 min. Forvarm ovnen til 200°, over- og undervarme.
Pensl bollerne med sammenpisket æg. Bages midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Bland alle ingredienserne til hvidløgssaucen. Tag brødet ud af ovnen og lad det køle af på en rist. Pensl derefter hvidløgssaucen på, mens brødet stadig er lunt. Server straks efter tilsætning af hvidløgssaucen.
Indisk daal med lækre hvidløgs naan.
Server en rygende varm daal sammen med friskbagte hvidløgsnaan, som du nemt ælter i din MUM5 køkkenmaskine.
Ingredienser:
Hvidløgsnaan, 6 styks: 1 tsk tørgær, 175 g lunkent vand, 1 tsk salt, 1 tsk sukker, 1 tsk bagepulver, Ca. 240–300 g hvedemel, 2 spsk rapsolie, 2 ½ spsk tyrkisk yoghurt
Fyld til hvidløgsnaan: 150 g revet ost
Garnering hvidløgsnaan: 3 fed hvidløg, 1 dl fint hakket koriander eller forårsløg, 25 g smeltet smør
Daal, 4-6 portioner: 3 dl beugalinser, 1 dåse kogte kidneybønner (400 g skyllet og drænet), 1 gult løg, 1 spsk revet ingefær, 3 fed hvidløg, 3-4 tomater (kan erstattes med 400 g knust tomat) 1-2 friske chili (valgfrit), 3-4 spsk tomatpuré, 1-2 dl fløde, Rapsolie til stegning, 600-800 g vand, salt og peber, 2 tsk garam masala, 1 tsk spidskommen eller 1.5 tsk stødt spidskommen, 1.5 tsk gurkemeje
Topping: 3-4 spsk yoghurt og koriander
Sådan gør du:
Begynd med naanbrødet. Bland gær, lunkent vand og sukker i røreskålen, lad stå i 10 min. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad dejen køre i køkkenmaskinen i ca 10 min. Dæk skålen med film og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 45-60 min.
Sæt en plade i ovnen og varm den op til 225 grader overvarme. Del dejen i 6 stykker, form derefter dejstykkerne på et melstrøet bord og fyld dem med ost. Luk stykkerne godt sammen og form dem til aflange brød. Knib derefter dejen godt sammen. Form derefter til et aflangt brød. Tag lidt af hvidløget og dup ned i toppen af brødet, tilsæt så koriander/forårsløg og pres det ned i dejen. Varm en tør stegepande op ved høj varme. Løft brødet over og bag det på kun den ene side, indtil det bruner i bunden og bliver lidt boblende på toppen. Flyt herefter brødet til den varme plade i ovnen med pyntsiden opad. Når brødet har fået lidt farve på toppen, tages det ud og pensles med smeltet smør.
Fortsæt nu med daal-gryden. Hak løg og tomat i tern, hak hvidløg og chili fint, riv ingefær. Varm olien op og steg løget, til det bliver brunt. Rør alle krydderierne, ingefær, hvidløg, chili i og steg i endnu et minut. Tilsæt tomat eller knust tomat, tomatpuré og steg videre under omrøring i 4-5 min. Rør belugalinser, vand (start med bare 6 dl vand) samt salt og peber. Lad gryden simre under låg ved middel varme i ca. 30 minutter, indtil linserne er bløde. Rør i gryden med jævne mellemrum. Tilsæt kidneybønner og spæd evt. til med mere vand. Tilsæt fløde og lad koge i ca. 10 minutter. Smag derefter til med salt og peber. Ved servering toppes gryden med en klat yoghurt og koriander.
Sprød blåbærtærte med hjemmelavet vaniljeis.
Med MUM5 slipper du ikke bare nemt fra dejen til blåbærtærten. Du kan også forvandle den til ismaskine med is-tilbehøret.
Ingredienser: 8-10 stykker tærte
Vaniljeis: 3 dl mælk (3 % fedt), 1.5 dl stødt melis, 1 vaniljestang, 2.5 dl piskefløde
Tærtedej: 9 dl hvedemel, 2 tsk stødt melis, 1 tsk vaniljesukker (kan undlades), 1 knivspids salt, 225 g koldt smør, 1 dl koldt vand
Fyld: 500 g dybfrosne eller friske bær, 0.5-1 dl kartoffelmel (brug den mindre mængde, hvis du har friske blåbær), 1.5 dl stødt melis
Sådan gør du:
Begynd med isen. Stil ismaskinens skål i fryseren natten over. Del vaniljestangen og skrab frøene ud. Bland mælk, sukker, vaniljestang og vaniljefrø i en kasserolle. Varm op under omrøring, indtil sukkeret er opløst. Lad det køle af og hæld derefter fløden i. Saml ismaskinen i din MUM5 og start den. Mens maskinen kører, hælder du ismassen i. Lad den arbejde i 30-40 min. Når isen er klar, kan du opbevare den i fryseren, indtil den skal serveres.
Lav derefter tærtedejen. Bland alle de tørre ingredienser i dejskålen. Tilsæt smør og vand lidt ad gangen og bland, indtil du får en smuldrende dej. Læg dejen i en pose og flad den ud, inden den sættes på køl i 30 min.
Varm ovnen op til 175 grader. Bland alle ingredienserne til fyldet, og del derefter dejen i to dele. Rul den ene ud og læg den i bunden af en tærteform. Tryk den ud og glat den med hænderne, så den dækker tærteformens kant. Rul den anden del ud til et låg, der er lidt større end tærteformen. Løft låget med kagerullen og læg det over tærten. Bag tærten midt i ovnen i ca. 35-45 min. Sørg for at den bliver godt gennembagt og får en flot farve. Tag den ud, og lad den køle lidt af inden servering. Drys den med flormelis og spis isen til!
Pizza i bradepande.
Hemmeligheden bag en perfekt pizza ligger i pizzadejen.
Zeina kan godt lide, når pizzaen er saftig, men samtidig har en sprød konsistens, og derfor tilsætter hun også durumhvedemel, som giver den perfekte sprødhed. Pizzadejen arbejder bedst i en køkkenmaskine, så du får en glat og elastisk dej. Derudover halverer du æltetiden ifølge Zeina, som bruger Bosch MUM5 med skala og timer.
Ingredienser: 1 stor pizza eller 4 mindre pizzaer
25 g frisk gær eller 2 tsk. tørgær
4 dl vand
Ca. 9 dl hvedemel speciel
2 dl durumhvedemel
0,5 dl olivenolie eller rapsolie
1 tsk. salt
0,5 tsk sukker
Tomatsovs:
1 fed hvidløg
4 spsk. tomatpuré
3 dl vand
2 spsk. olivenolie
1 spsk. oregano
0,5 tsk. salt
0,5 tsk. sukker
Forslag topping:
400 g revet mozzarella
1 rødløg
150 g svampe
2 stk. grøn chili (kan erstattes med peberfrugt)
Håndfuld frisk basilikum
Sådan gør du:
Start med dejen. Opløs gæren med lunkent vand. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen glat og elastisk ca. 10 minutter i en køkkenmaskine eller dobbelt så lang tid i hånden. Mel dejen og dæk den til med husholdningsfilm. Det ville være bedst, hvis dejen får lov til at hæve i køleskabet natten over. Det overlever i køleskabet i flere timer. Hvis du ikke har tid til at vente så længe, så lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 45 minutter.
Tomatsovs: Sauter hvidløg i olivenolien i et par sekunder. Tilsæt tomatpuré og sauter det med et stykke tid. Bland de øvrige ingredienser i og lad det simre langsomt i 15 minutter uden låg, under lidt omrøring. Lad afkøle, inden du lægger sovsen på pizzaen.
Forvarm ovnen til 225° med over- og undervarme. Forbered nu topping til pizzaen.
Hæld dejen ud på det melede bord. Rul dejen ud til en stor pizza. Den skal ikke rulles for tynd. Læg så dejen på en bageplade med bagepapir. Spred tomatsovsen, drys med masser af ost og top med de andre ingredienser (undtagen basilikum). Bages midt på sidste fold (altså i bunden) i ovnen, indtil pizzaen får en flot farve, cirka 15 minutter. Top med basilikum og server!
Zeina bedste opskrift på fløjlsblød æblemos og en mættende smoothie.
Takket være blenderens smarte og brugervenlige funktioner og kraftfulde ydeevne kan du nemt blende såvel friske som frosne ingredienser.
Med Zeinas opskrift og VitaPower 4 får du nemt og hurtigt en lind og lækker æblemos, der passer perfekt som den er eller som topping til grøden. Vil du have mere inspiration til sund og hurtig morgenmad eller snacks? Så skulle du tjekke Zeinas opskrift på en vitaminbombe af en smoothie!
Æblemos på hele æbler
Ingredienser:
1 kg æbler
Sådan gør du:
Del æblerne i halve og læge den på et ark bagepapir. Bag dem midt i ovnen på 150° i ca. 40 min. Lad dem køle af og blend dem derefter jævne i Bosch blenderen. Æblemosen klarer sig fint i køleskabet i ca. 7 dage.
Sund og mættende smoothie
Ingredienser:
1 banan
3 dl frosne bær (vælg frit efter smag)
0,5 dl havregryn
4 blade grønkål
3 dl yoghurt
2 dl vand
Sådan gør du:
Kom alle ingredienser i din blender og blend, til du får den konsistens, du foretrækker!