To retter på samme tid: Fyldte tomater og ristede grøntsager tilberedt på samme tid.
Specielt til alle, der bare elsker at multitaske: De nye, smalle universalpander er perfekte, når der tilberedes to retter i ovnen. Med to separate plader kan du være sikker på at væsker ikke blandes og derfor bevarer hver ret sin smag. For eksempel fyldte tomater på den ene plade og ovnbagte grøntsager på den anden. Nyd et dobbelt så perfekt resultat med din specielle ingrediens: smalle universalplader.

Tomater fyldt med linser, bulgur og gedeost
Ingredienser | 2 portioner
Mellemstort ovnfast fad eller smal universalpande
Fyld:
38 g grønne linser
38 g bulgur
1/2 skalotteløg
10 g smør
150 ml grøntsagsbouillon
50 g gedeost eller flødeost
1 1/2 spsk. persille, hakket
Havsalt
Peber, friskkværnet
Sukker
Tomater:
4 tomater
Havsalt
Peber, friskkværnet
Derudover:
1 spsk. olivenolie til fadet
Forberedelse
1.
Læg linserne i blød i koldt vand i cirka 60 minutter. Hæld vandet fra. Kom bulgur i en sigte, og skyl kort.
2.
Pil og hak skalotteløget fint. Kom smørret og skalotteløgene i en kasserolle, og svits det.
3.
Tilsæt linser og bulgur, steg med låget på. Hæld grøntsagsbouillonen i, og lad det småkoge. Rør under tilberedningen.
4.
Lad dampen forsvinde fra linserne og bulguren et øjeblik, og rør gedeosten i blandingen. Tilsæt persille, og krydr fyldet generøst med salt, peber og sukker.
5.
Skyl tomaterne. Skær toppen af tomaterne og hak tomatkødet. Udhul tomaterne forsigtigt med en teske. Krydr indersiden af tomaterne, og fyld dem med blandingen af linser, bulgur og ost.
6.
Pensl det ovnfaste fad med olivenolie. Kom tomattern og de fyldte tomater i fadet, og tilbered som angivet.
Indstillingsvejledning
Over-/undervarme
210 °C
Tilberedningstid: 25-30 minutter
Ovnbagte grøntsager med balsamicosauce
Ingredienser | 2 portioner
Mellemstort ovnfast fad eller smal universalpande
Grøntsager:
100 g søde kartofler
1/2 kartoffel
1 gulerod
1/2 majroe
200 g græskar, f.eks. Hokkaido
1 spsk. olivenolie
Salt
Sauce:
1/2 løg
1/2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
2 1/2 spsk. hvid balsamicoeddike
1 1/2 tsk. honning
50 ml fløde
3 salvieblade, finthakkede
Salt
Peber, friskkværnet
Forberedelse
1.
Skyl og skræl grøntsagerne, og skær dem i meget tynde skiver. Fordel dem i det ovnfaste fad, dryp med olivenolie, tilsæt salt, og bag som angivet.
2.
Skær løg og hvidløg i meget tynde skiver til saucen. Svits løget i 2 spsk. olivenolie. Smag til med balsamico, honning, fløde, salvie og krydderier. Lad det koge i to minutter. Tilsæt hvidløg til sidst.
3.
Hæld saucen over de tilberedte grøntsager, og server straks.
Indstillingsvejledning
Over-/undervarme:
210 °C
Tilberedningstid: 25-30 minutter

Tip
Takket være størrelsen på de smalle universalpander kan de nemt rengøres i en mindre køkkenvask eller i en opvaskemaskine – og de kan opbevares i køleskabet før eller efter tilberedning.

Endnu bedre resultater med hver opskrift.
Madlavning med smarte funktioner giver endnu bedre resultater af hver opskrift. Oplev de forskellige funktioer i vores brede udvalg af indbygningsovne, og tag din madlavning til næste niveau.