Sous vide – lav mad som en professionel uden nødvendigvis at være det.

Mange tror, at det her med sous vide, er noget værre mas. Resultatet bliver jo så præcis, perfekt og professionelt. Men faktisk er det meget nemmere end mange tror! Med det rette udstyr og lidt gode tips, står der snart et udsøgt måltid på dit bord.

Hvorfor bliver det så godt med sous vide?

Lav mad uden luft.

Med en stavblender eller blender med vakuumfunktion kan du nemt gøre klar til sous vide-tilberedning. Sous vide betyder "under vakuum" og beskriver metoden, hvor man suger al luft ud og vakuumpakker sine råvarer for siden at tilberede dem ved valgt temperatur i vandbad, uden at de har direkte kontakt med vandet. På den vis får du det bedst mulige ud af både smag og konsistens.

Til alle produkter med vakuumfunktion

Hvad er sous vide?

Madlavning med sous vide.

Det smarte ved sous vide er, at maden bliver perfekte tilberedt og hverken får for lidt eller for meget. Den nænsomme tilberedning er mere skånsom over for næringsstoffer og vitaminer. Og ved at vakuumpakke maden bevarer du dens smag, saft og konsistens. Tilbered til perfektion og nyd saftigt kød og fisk med perfekt temperatur fra yderst til inderst med friske, sprøde og farverige grøntsager til.

Til alle produkter med vakuumfunktion

Sous vide med Bosch - step for step.

Vak maden med marinade i vakuumposer for mere smag.

Step 1 – skab vakuum med din vakuumpakker.

Nøglen til at lave mad 'sous vide' er vakuum. Fyld din vakuumposer med det ønskede indhold, måske marineret kylling eller en luns kød med olie, urter og krydderi. Når maden er i direkte kontakt med krydderiet på denne måde, får det endnu mere smag. Sug så al luften ud ved hjælp af din Bosch stavblender eller blender med vakuumfunktion, og din mad er vakuumpakket og klar til sous vide.

Bevar flere C-vitaminer og andre næringsstoffer med sous vide.

Step 2: Tid til tilberedning!

Når din mad er vakuumpakket og klar, er det tid til tilberedningen. For eksempel i en dampovn, dampkoger eller en sous vide maskine.
Eksempel på tilberedningstid:
Oksekød (3 cm tykkelse): 90 min.
Fjerkræ: (3 cm tykkelse): 75 min.
Fisk: 30 min.
Bløde grøntsager (fx asparges og svampe) og frugt: 25 min.
Hårdere grøntsager: (fx gulerødder, rødbeder og kartofler): 50 min.

Tilberedningstiden afhænger også af råvarens art. Se opskriften for præcise tider og temperaturer.

Efter at maden er tilberedt med sous vide er det tid til det sidste step: Kød og grøntsager bør brunes ved høj varme et kort øjeblik for at få kombinationen af det perfekte udseende og kernetemperatur. Fisk skal krydres efter personlig smag.

Step 3. Det sidste step inden et eksemplarisk sous vide-måltid.

Efter at maden er tilberedt med sous vide er det tid til det sidste step: Kød og grøntsager bør brunes ved høj varme et kort øjeblik for at få kombinationen af det perfekte udseende og kernetemperatur. Fisk skal krydres efter personlig smag.

Madlavning uden grænser med sous vide!

Opdag nye oplevelser og smagssensationer med sous vide! Tilbered kød, fisk eller grøntsager med forskellige marinader i vakuumteknik – og du har et førsteklasses måltid. Med Bosch som hjælpende hånd går alt som en leg.

Til produkter med vakuumfunktion

Reducer madspild ved hjælp af vakuum.

Hold maden frisk længere samtidig med at du bevarer vitaminer og næringsstoffer ved hjælp af Bosch vakuumteknik*. I løbet af nul komma fem forvandles til stavblender eller blender til en effektiv vakuumpakker. Ud over at holde din mad frisk længere, hvilket reducerer madspild, forebygger vakuum også frostskader, når du fryser din mad ned.

Læs mere om vakuumpakning

* Opbevaret i køleskab i poser, bokse eller flasker under vakuum sammenlignet med opbevaring uden vakuum. Studie fra et uafhængigt laboratorium 09/2018, 06/2019 og 12/2019. UNIVERSITY OF LJUBLJANA, Biotechnical Faculty.