Her er alt, hvad du skal vide om marineringsteknikken, der giver dig max smag, når du griller. For det første: Skal det blive rigtig godt, har du brug for de rigtige ingredienser og den rigtige viden.
At marinere kød, fisk og grøntsager inden tilberedning kan fremtrylle de vidunderligste smagsnuancer. Udover olie og krydderier har marinade normalt en syrlig base så som citron eller eddike eller en base med enzymer, som nedbryder proteiner (fx ananas, kiwi eller ingefær). At marinere løfter virkelig maden til næste niveau. Men det kræver lidt forberedelse.
Det behøver ikke at tage en evighed.
Vidste du, at du kan marinere hurtigere og mere effektivt med vakuum? Faktum er, at med vakuum går det så hurtigt, at du kan marinere din mad samme dag, som du vil tilberede den.
Med Bosch vakuumopbevaring har du et fleksibelt værktøj, der hjælper dig med at marinere under vakuum. Et eksempel på et sådan er Bosch stavblender med vakuum-funktion. Med et enkelt klik forvandles den fra en almindelig stavblender til en vakuummaskine. Du behøver ikke længere at forberede din marinade dagen før tilberedningen. Mariner og vakuumpak bare din mad og læg den i køleskabet et par timer, så er du klar. I kraft af trykket, der opstår under vakuum, går det langt hurtigere. Alt takket være en lille stavblender. En anden stor fordel ved den lille maskine er, at den er lynhurtigt rengjort, når du er færdig.
Og nu til selve marinaden.
Før du kan begynde at vakuumpakke noget, må du have en god marinade. Bosch foodprocessorer, stavblendere og miksere hjælper dig med at hakke, blende og blande dine yndlingsingredienser sammen – uanset om det er friske krydderier, hele peberkorn, olier eller juicer. Husk at smagen bliver mere intensiv, når du marinerer under vakuum, så brug lidt mindre chili og hvidløg end du sædvanligvis ville gøre.
Lad smagen tage plads. Her nærmere bestemt.
Den sidste nøgle til en god marinering er opbevaringen. Bosch vakuumopbevaring giver dig perfekte beholdere til formålet. Madboksene er fremstillet af Tritan uden BPA, er lugt- og smagsresistente og kan nemt gå i opvaskemaskinen.
Her får du to opskrifter på gode marinader. En til dig der er kødspiser, og en til dig der foretrækker grøntsager:
60 ml vand
25 ml mørk soya
75 ml Bourbon
2 spsk Worcester sauce
2 tsk citronsaft
1 spsk mørk farin
Salt og peber efter smag
600 g aubergine
4 laurbærblade
300 ml hvidvinseddike
150 g salt
1 chili
¼ tsk oregano
200 ml olivenolie
750 ml vand
5 peberkorn
Så skal vi bare bede om godt vejr og godt selskab – bon appétit!
For mere information og tips om, hvordan Bosch vakuumopbevaring kan løfte din madlavning til nye højder, velkommen til vores vakuumside