Et godt valg.

Har du rester efter aftenens middag eller måltider i weekenden? Meget af det kan du sikkert fryse og bruge på et senere tidspunkt. Men du kan også kreere helt nye retter dagen efter eller til madpakken. Nogle ting smager endda af mere, end de gjorde direkte efter tilberedningen. At lave nye retter af madrester er ikke vanskeligt, og de få ekstra ingredienser, du vil krydre med, har du sandsynligvis allerede hjemme.

Ros til ris.

Der er mange typer ris; hvide, brune, sorte, vilde eller måske røde. De rette ris kan være nyttige, og selv kogte ris har god holdbarhed i køleskabet. Husk, at ris fra take-away retter også kan bruges til nye retter en senere dag.

Rest-otto.

En hurtig risotto er perfekt som hovedmåltid eller serveret med fisk, kød eller kylling. Risotto kan pimpes med svampe, chorizo eller hvorfor ikke nogle ærter under madlavning. Se i køleskabet og fryseren og bliv inspireret.

Ingredienser:

  • Risotto-ris, eller en rest kogt ris
  • Grøntsagsbouillon
  • Hvidvin
  • Løg og hvidløg
  • Salt og peber

Godt at have:

  • Parmesan
  • Persille, frisk eller frost
There are a lot of things to do with leftover rice.

Rest-otto.

Sådan gør du:

Hak løg og evt. hvidløg fint. Har du grøntsager i køleskabet, kan du f.eks. bruge selleri, fennikel eller rød peber, hvis du ikke har løg derhjemme. Steg i varm olie i en stegepande eller gryde. Når løg og evt. grøntsager er blevet bløde, kan du tilføje et stænk hvidvin, hvis du har noget til overs eller lidt citron. Rør derefter ris i, bland rundt og steg i et par minutter. Tilsæt så grøntsagsbouillon og lad det hele simre på svag varme indtil det er lidt cremet og risen er mør. Hvis du har fløde, kan et par spiseskefulde gøre retten endnu mere cremet. Smag med salt og peber og evt. revet musketnød. Pynt med parmesan eller anden finrevet ost samt friske krydderurter som f.eks. lidt rosmarin eller timian.

Velbekomme.

Og dermed pasta!

Pasta og nudler er fantastiske; de findes i mange forskellige former og størrelser. Passer til næsten alt og er let at kombinere med mange forskellige andre madvarer for at skabe en hurtig og lækker ret.

There are a lot of things to do with leftover noodles.

Alt-i-en-gryde pastaret.

Denne opskrift passer perfekt, hvis du har mange små rester ukogt pasta fra forskellige pakker. Retten tilberedes i én gryde, det er nemt og smart. Start med at finde rester af pasta frem samt grøntsager som tomater, peberfrugter, aubergine, gulerødder, svampe i køleskabet.

Ingredienser:

  • Pasta
  • Løg og hvidløg
  • Grøntsager, hvad du har
  • Rester af kylling, bøf, lam, fisk eller vegetabilsk alternativ
  • Krydderiblanding som f.eks. curry paste (rød eller grøn)

Godt at have:

  • Citron
  • Krydderurter f.eks. basilikum eller koriander
  • Nødder (cashew, peanut mm.)

Alt-i-en-gryde pastaret.

Sådan gør du:

Hak løg og hvidløg fint, og steg sammen med curry pasta i lidt olie. Hæld grøntsager og pasta og vand i så det dækker pastaen. Lad det småkoge på lav varme i 10-12 minutter (smag, når pastaen er al dente). Tilsæt protein som kylling eller kød, pølse mm, hvad du har tilbage fra det tidligere måltider. Før servering, pres lidt citronsaft over og drys med friske krydderurter og lidt hakkede nødder.

Velbekomme.

Den elskede lille knold!

Kartoffel, den trofaste følgesvend, som har været med os i mange år og er tilgængelig året rundt. Økonomisk madvare og med en lang holdbarhed. Selv når kartoflerne er lidt bløde og rynkede, er smagen og næringsstoffer intakte. Så lad os se på hvordan vi kan kombinere kartofler, og hvad vi kan bruge rester af kartofler til. Her er et forslag:

Mættende mos.

Prøv denne enkle opskrift med kogte kartofler og rester af grøntsager og æg.

Ingredienser:

  • En rest kogte kartofler
  • Smør, fløde
  • Æg eller en rest røræg
  • Rester af stegte eller kogte grøntsager

Godt at have:

  • Spinat
  • Røget laks, makrel, pølse
  • Peberrod

Mættende mos.

Sådan gør du:

Skær kogte kartofler i mindre stykker. Hæld i en skål eller gryde og tilsæt smør og fløde. Mos alt med en gaffel eller en kartoffelmoser til massen er jævn og klistret. Tilsæt rester af grøntsager som f.eks. spinat, grønkål, courgette, selleri, fennikel. Tilsæt et helt æg, hvis du har det derhjemme eller måske en rest røræg fra morgenbordet og smag med salt, peber og muskatnød. Hvis du har rester af ruccola derhjemme, rør den i også. Til dette er røget laks, makrel, pølse eller stegte svampe lækkert.

Velbekomme.

More tips and tricks against food waste.
Learn more about the VitaFresh technology
Flere tips og tricks til at mindske madspild. VitaFresh by Bosch
Nysgerrig efter flere tips og gode ideer til at undgå madspild derhjemme? Super! Klik her for at læse mere om det, men prøv gerne en af vores nemme resteopskrifter først. Preventing food waste starts with a good storage. Find out how the VitaFresh technology by Bosch can help you to store your food properly.
Læs mere om at mindske madspild Learn more about VitaFresh
MyBosch

Tilmeld dig omkostningsfrit og få mange fordele!

Oplev Bosch

Oplev kvalitet, perfektion og pålidelighed.

Find forhandler

Find forhandlere af vores produkter her.