Mange er ikke klar over hvor meget mad, de smider ud. Men mængden af mad, der årligt smides ud, er nok til at mætte den næsten milliard mennesker, som sulter i verden.
Derfor præsenterer Bosch her ti gode råd til hvordan du kan minimere madspild derhjemme.
1. Mærk alt.
Har du glemt, hvornår du åbnede mælkekartonen? Skriv datoen på selve kartonen. På den måde undgår du at have mange åbne pakker, flasker og kartoner, som du ikke ved om er friske endnu.
2. Erstatninger fungerer også.
Nogle gange behøver du ikke købe en speciel ingrediens, hvis du kan finde noget lignende derhjemme.
3. Først ind, først ud.
Stil det, du har købt sidst, bagerst i køleskabet så husker du at spise det ældste først. Det samme gælder selvfølgelig også i fryseren.
4. Handl smart.
Forbered dig inden du handler. Skriv en indkøbsliste og check, hvad du har derhjemme, før du handler. På den måde undgår du at købe mere af det, du allerede har.
5. Brug resterne.
Kan dine middagsrester blive til en nem frokost? Vær kreativ og lav et måltid af rester en gang om ugen, f.eks. en wok-ret med forskellige grøntsager. Det er den perfekte måde at være lidt nyskabende. Og undgå madspild.
6. Køl hurtigt ned.
Sørg for at køle dine rester hurtigt ned, så de holder sig friske. Kulden stopper udvikling af skadelige mikroorganismer og nedbrydning af madvarerne.
7. Brug bokse til opbevaring.
Brug dine plastbokse og glas til at opbevare rester og andet. Desuden er opbevaring i glas flot og dekorativt.
8. Hold dig til målene.
Sørg for at måle eller veje madvarerne, så du får de rette portionsstørrelser. De fleste ved hvor let, det er at koge dobbelt så meget pasta som nødvendigt. Og desværre ikke få dem brugt.
9. Brug skrællen.
Smid ikke grønsagsskrællerne ud, brug dem i stedet til at lave en smagsrig bouillon. Så har du den perfekte start på den næste dejlige suppe.
10. Isterninger med sauce.
Nogle gange skal du bare bruge en lille smule sauce. Prøv at fryse overskydende sauce ned som isterninger. Så er det enkelt at tage bare lidt, næste gang, du skal bruge det.