Antal dage, madvarerne holder sin friskhed.
Ifølge sensorisk analyse samt mikrobiologiske tests udført af CNTA. (National Centre for Technology and Food Safety). April 2016. Se nederst på siden for mere information om, hvordan testene er udført.
VitaFresh Pro-skuffe | VitaFresh Plus-skuffe | VitaFresh-hylde | Konventionel grøntsagsskuffe/hylde ved 4 °C | |
Salat | 19 | 12 | 9 | 4 |
Spinat | 15 | 11 | 7 | 5 |
Broccoli | 46 | 29 | 20 | 5 |
Gulerødder | 74 | 59 | 19 | 20-40 |
Svampe | 20 | 18 | 9 | 2-3 |
Jordbær | 14 | 12 | 10 | 1-2 |
Hindbær | 14 | 14 | 12 | 2 |
Kirsebær | 13 | 13 | 11 | 6 |
Vindruer | 55 | 40 | 22 | 3-5 |
Laksefilet | 7* | 6* | 6** | 1-2 |
Bøf | 5* | 6* | 5** | 1-3 |
* Indstillet på 0°C for råvarerne fisk og kød
** Indstillet på 1-2,1 °C for råvarerne fisk og kød
Sensorisk analyse er en videnskabelig metode som måler, analyserer og tolker reaktioner og egenskaber på en råvare, som de opfattes med vores sanser.
For hver dag, forsøget foregik, blev farve, tekstur og lugt på madvarerne bedømt i henhold til en Quality Index metode. (Q.I). Tekniske sensorer registrerede temperatur og fugtighed, mens kvaliteten på råvarene blev bedømt af et panel bestående af syv erfarne forskere fra det eksterne testcenter CNTA. Bemærk at de forskellige råvarer fortsat var spiselige efter at testpanelet konstaterede at de havde mistet sin friskhed.